16 de desembre del 2007

Visita a Mataró, amb sorpresa


Ahir vaig anar a Mataró a veure la parada del Carles (http://www.pessebres.com/) i l'exposició de pessebres que, per cert, acaben d'obrir una pàgina web, encara en període de proves: http://pessebristesmataro.tk/

Renoi quin local!

Si l'any passat es notava que havien hagut de córrer i treballar molt per poder obrir la nova exposició al local de l'antiga presó, enguany ja es veu que els pessebristes s'han consolidat en el nou espai que els acull.

L'exposició de diorames és molt completa. No els vaig comptar però hi ha pel cap baix una cinquantena de diorames d'una gran qualitat (n'hi ha de pessebristes veterans, de pessebristes més novells, però tots ells molt ben treballats com de costum a Mataró). No m'equivoco si dic que estem parlant de l'exposició de pessebres més completa que es pot veure avui a Catalunya.

I la sorpresa final... ja han habilitat la darrera sala on s'exposa la magnífica col·lecció de figures que recentment ha estat inventariada per a l'IPEC. No té desperdici. Quina bona estona vaig passar, ben acompanyat pel Jesús Boné.

I tornant cap a casa pensava... a aquest local encara li han de poder treure molt més suc. Exposar diorames i figures és una de les coses que s'hi poden fer, però el pessebre i el pessebrisme van (o han d'anar) molt més enllà. Ben segur que els pessebristes mataronins ens sorprendran any rere any.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Indiscutiblement les condicions d'aquest local son molt millors que el de Sta Maria, amés permet gaudir d'una col.lecció magnífica, tantmateix però, hi trobo una pega: el record que molts mataronins tenen i tenim d'una presó que on no només s'hi varen tancar delinqüents.

Tot i així, felicito en majuscules a l'Associació de Mataró pel pas de gegant que ha fet.