Fa uns anys, a l'Escola Camí del Mig de Mataró es va iniciar el projecte "Fem un cafè plegats...". Es tracta d'un espai de relació, participació i reflexió amb pares i mares: Cada setmana, a l'escola fan un cafè amb les famílies autòctones i les nouvingudes. L'experiència de participació que duen a terme s'inscriu en un projecte lligat a la cohesió social i a l'acollida de famílies nouvingudes a l'escola.
No es tracta, és clar, de trobar-se i prou. S'aprofita aquest espai per fer tota mena d'activitats i xerrades. Fa uns dies, l'activitat va consistir en visitar l'exposició de pessebres de l'Associació de Pessebristes de Mataró. A més de fixar-se en l'edifici que acull l'exposició (l'interessant edifici de la Presó, construït l'any 1863 a partir del projecte d'Elies Rogent), les mares del grup van quedar embadalides davant dels pessebres. Algunes ja coneixien els pessebres, perquè cada Nadal els visiten; per altres, allò era totalment nou. La sala de figures que completa l’exposició també va provocar comentaris de sorpresa i interès.
El temps de què es disposava (poc més d'una hora) va ser insuficient per poder veure tota l'exposició. Per això més d’una mare va assegurar que tornaria amb la seva família.
Aquesta activitat ens mostra una vegada més com les tradicions, i molt especialment el pessebre, lluny de ser motiu de conflicte (com alguns pretendrien), són un lloc de trobada i una eina privilegiada per avançar en la relació amb els altres.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada