21 de desembre del 2007

El pessebre municipal d'Arenys de Mar

Aquests dies val la pena anar a Arenys de Mar. A més de passejar per aquesta vila del Maresme i pel seu port, que sempre ve de gust, podem anar a la Sala d'Exposicions del Centre Cultural Calisay, que aquest Nadal és l'escenari del pessebre municipal.

El pessebre municipal d'Arenys de Mar enguany està dedicat a la commemoració dels 50 anys de la Biblioteca P. Pare Fidel Fita. És un paisatge amb llibres i lletres que se'n desprenen, que ha estat realitzat per Mercè Loire i Àngel Maculet a partir d'una idea d'Enric Pera.

Els visitants disposen d'informació sobre les figures que hi ha al pessebre, que provenen dels tallers d'Olot i Múrcia.

Evidentment no es tracta d'un pessebre "clàssic", però són molt d'agrair totes les iniciatives que busquen nous llenguatges per aquesta tradició. Ben mirat, això és el que va fer, encara no fa ni cent anys, Antoni Moliné, quan es va "inventar" els diorames. En aquell moment allò era ben diferent dels pessebres anomenats "populars", i en canvi ara ho tenim assumit com una tradició i com una forma "clàssica" de fer el pessebre. La tradició del pessebre, en els nostres dies, és ben viva, i això és gràcies als pessebres populars, als diorames... i als pessebres com el d'Arenys de Mar!

El pessebre municipal d'Arenys de Mar es pot visitar de dilluns a divendres, de 6 a 9 del vespre, i els dissabtes i diumenges de 12 a 2 del migdia i de 6 a 9 del vespre. Els dies 25 i 26 de desembre i el dia 6 de gener –últim dia– només es podrà visitar en horari de tarda. Els dies 31 de desembre i 1 de gener estarà tancat.