21 de desembre del 2007

Quan el pessebre parla del nostre món


Llegit al web de l'Ajuntament de Terrassa
Aquest any, el tradicional pessebre de l’Ajuntament de Terrassa està dissenyat per l'Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN), una entitat sense ànim de lucre que pretén millorar la qualitat de vida de les persones afectades per diferents malalties neurològiques. En la seva elaboració, han participat 8 malalts de l'AVAN, amb el suport del monitor i coordinador del projecte, Eduard Noguera, que també ha dissenyat les figures del pessebre. En aquesta ocasió, els elements centrals del pessebre (Sant Josep, la verge Maria i el nen Jesús) han estat realitzats amb peces d'alumini, mentre que les flors són d'escuma i els estels de paper d'alumini.

El muntatge del pessebre ha anat a càrrec dels operaris del servei de Manteniment Urbà de l'Ajuntament, els quals han construït l'estructura del pessebre, el pont, un estable per evitar que es mullin les figures i una xarxa per penjar els estels. El pessebre s'acompanya d'un plafó realitzat pel servei municipal de Ciutadania i Drets Civils, amb el qual s'explica el procés d'elaboració de les tres figures, les flors i els estels, i s'informa dels objectius i de les activitats de l'associació AVAN.

L'Ajuntament de Terrassa encarrega el disseny del pessebre a diferents entitats de la ciutat amb l'objectiu de dotar-lo d'un valor social i de contribuir a la integració dels seus membres en les activitats ciutadanes.