7 de desembre del 2019

Figures catalanes

Nacimiento catalan M2 10 cm barro pintado De Francesco

Hi ha molts pessebristes que fan pessebres ambientats en paisatges de casa nostra, i una de les dificultats amb què es troben és aconseguir figures d'estil català de qualitat.

Enguany la parada d'en Carles ofereix figures de l'artista napolità Salvatore de Francesco, que ha realitzat figures "a palillo" reproduint la típica indumentària catalana.

Grup del cagatió. Salvatore de Francesco. 10 cm.
A més, la parada d'en Carles ofereix una novetat. L'obra d'un nou artista que vol recrear les figures de Carratalà. Són figures fetes amb motlle, de fang cuit i pintat, i que permeten als pessebristes disposar de figures de fang d'estil català per als seus pessebres a un preu econòmic.

Naixement estil Carratalà. 10 cm

1 comentari:

Miguel ha dit...

Se me ha venido a la cabeza este trozo de la reciente carta apostólica "Admirabile signum":

Con frecuencia a los niños —¡pero también a los adultos!— les encanta añadir otras figuras al belén que parecen no tener relación alguna con los relatos evangélicos. Y, sin embargo, esta imaginación pretende expresar que en este nuevo mundo inaugurado por Jesús hay espacio para todo lo que es humano y para toda criatura. Del pastor al herrero, del panadero a los músicos, de las mujeres que llevan jarras de agua a los niños que juegan..., todo esto representa la santidad cotidiana, la alegría de hacer de manera extraordinaria las cosas de todos los días, cuando Jesús comparte con nosotros su vida divina. (AS, 6)