10 de desembre del 2019

Que el pessebre parli a la nostra vida

El Papa Francesc acaba de publicar una carta apostòlica titulada Admirable signum on fa una explicació molt bonica de la tradició del pessebre. "El pessebre, és com un Evangeli viu", afirma només iniciar la carta en la que vol encoratjar a que aquesta tradició no es perdi mai.

Seguidament explica la tradició del pessebre a partir de Sant Francesc i ens proposa reflexionar sobre alguns dels elements clàssics del pessebre. Les reflexions del Papa ens conviden a lligar els símbols del pessebre a la nostra vida. "En primer lloc, representem el context del cel estrellat en la foscor i el silenci de la nit. Ho fem així, no sols per fidelitat als relats evangèlics, sinó també pel significat que té. Pensem en quantes vegades la nit envolta les nostres vides." 

També es fixa en els personatges: els pastors, els captaires "gent que no coneixen altra abundància que la del cor", Josep i Maria, el Nen Jesús, els Reis Mags...

La carta acaba amb una interessant reflexió, molt propera al que sempre hem plantejat des del nostre Col.lectiu: "No és important com es prepara el pessebre, pot ser sempre igual o modificar-lo cada any; el que compta és que aquest parli a la nostra vida."

Podeu llegir-la sencera a Catalunya religió. Val la pena!!!