9 de desembre del 2019

Mataró i l'ermità de Samalús

Aquest Nadal els pessebristes de Mataró ens tornen a oferir la seva exposició i, també, el seu butlletí. L'estan publicant ininterrompudament des de l'any 2002, per tant enguany ja tenim el número 18.

A més a més de notícies i notes relacionades amb l'activitat pròpia de l'entitat, en el butlletí s'hi troben altres articles de temàtica variada.

El nostre col·lectiu hi és present amb un escrit de la Laura Bosch comentant l'exposició dedicada al doctor Pere Catà i amb un article commemoratiu dels 20 anys d'El Bou i la Mula.

Però volem destacar l'interesantíssim article signat pel membre del nostre col·lectiu Antoni Dorda: "Mn. Ramon, el capellà de la sotana esparracada". Un article molt ben documentat en el qual es donen detalls de la vida i l'obra de Mn. Ramon Garriga (Vic, Osona 1876 - Samalús, Vallès Oriental 1968), conegut com l'ermità de Samalús. Antoni Dorda ja ens havia parlat d'aquest figurista en un post en el nostre bloc, però ara amplia la informació que allà s'hi recollia i aporta un conjunt de fotografies de l'obra de l'ermità de Samalús.

Hem d'agrair als pessebristes de Mataró que ofereixin espai en el seu butlletí per difondre articles com aquest.