28 de desembre del 2012

Difondre el pessebre a Barcelona


L'Associació de pessebristes de Ciutat Vella, de Barcelona s'està fent cada vegada més present, i amb més força cada any, en el panorama pessebrístic barceloní. Es tracta d'una entitat jove, impulsada per gent jove, que aporta un dinamisme sense precedents en el pessebrisme de la ciutat. En els seus quatre anys d'història s'han mostrat com una entitat oberta i amb ganes de dialogar amb altres manifestacions de la cultura popular.


Es destacable com estan fent promoció del pessebrisme als barris de la ciutat tot aprofitant els equipaments de cultura popular municipals. Al Can Galta, al barri de Sant Andreu, aquests dies s'hi pot veure, per exemple una petita mostra de pessebres procedents de diversos punts de Catalunya. També van dinamitzar un espai de tertúlia al voltant del pessebrisme, per al que van comptar amb la col·laboració de la nostra entitat.

El pessebrisme que proposen des de Ciutat Vella, no té res d'elitista ni d'endogàmic. Pel seu tarannà participatiu i obert a la ciutadania creiem que la feina que fan aquests pessebristes era molt necessària a la capital de Catalunya.