1 de desembre del 2021

Amb l'inici de l'advent, les fires de Nadal

 Amadeu Carbó en el seu llibret "Celebrem el Nadal" diu:

"La preparació del Nadal requereix temps i dediació. Les llars es guarneixen amb verd, amb ruixes lluents, tot fent el pessebre, decorant l'arbre, encenent llumetes de colors intermitents i moltes altres coses. Per fer-les correctament és necessari proveir-se de tota una sèrie d'elements que no9més es troben a les fires de Nadal i que són exclusius d'aquesta època.

La tradició marca la diada de Santa Llúcia, el 13 de desembre, com la data indicada per establir les parades de fira al carrer, encara que avui en dia molts d'aquestes fires ja estan actives a principis de desembre. D'aquí que la majoria de fires de Nadal portin el nom genèric de Fira de Santa Llúcia."


Una de les parades més interessants de venda de figures de pessebre la trobem a la Fira de Nadal de Mataró, és La parada d'en Carles, regentada pel nostre consoci Carles Dresaire. L'experiència d'en Carles en aquest sector l'ha portat a dotar a la seva parada d'una gran varietat de figures de pessebre moltes d'elles provinents de les mans dels millors escultors del moment, tant catalans com espanyols o italians.

Si tradicionalment les parades de figures de pessebre les posaven els propis artesans, actualment veiem que artesans amb parada pròpia en queden molt pocs. L'opció per la qualitat  i la varietat de les figures fa que aquesta parada sigui un punt de referència per a tots els pessebristes a l'hora de trobar bones figures.