1 de desembre del 2020

Una petita obra mestra

 


L’art de les olotines Esther Font i Laura Baldrich ens té acostumats a sorpreses. El seu treball, en aparença modest, és en realitat extraordinari. Ho dic sense cap matís. Algunes de les seves figures sobresurten d’una manera molt especial. Són petites obres mestres, que amb poc diuen molt i més.

La demolidora senzillesa, la pulcra bellesa i el profund sentiment que transmeten les seves terracotes, les converteix en petits tresors. M’atreveixo a dir que algunes de les seves creacions  emocionen, van més enllà del què és una simple figura.

Us faig una breu descripció d’un nou personatge d’aquesta temporada: La Pidolaire 

“De genolls una mare abatuda i amb el cap cot demana almoina. A la falda hi té el seu fill a qui abraça i dona escalfor. El nen cansat dorm profundament. De forma inconscient l’infant creua els seus peuets nus per a que no perdin el seu propi caliu. La mare sentidament li besa el caparró, mentre estén una mà demanant allò que no té i prou que necessita...”

La bellesa de l’amor absolut d’una mare i la plasmació de la tragèdia que tantes famílies viuen, i val a dir-ho, més en aquests temps que vivim.

Una figura amb un halo que desperta i posa la pell de gallina. Gràcies Esther i Laura, per les vostres creacions de vida.


Toni Dorda i Ventura

Novembre, 2021 


2 comentaris:

Ènnia Puig Dorda ha dit...

Bravo! Una figura tan petita, i amb tan de significat!

Miguel ha dit...

Querido Antoni, realmente has hecho una descripción maravillosa de la obra en general y de la figura en particular... Cada una de las piezas que salen del taller de las Font i Bladrich son una expresión de sentimientos, una pequeña orgía de emociones, un cuadro en movimiento de magia y color, de materia y forma, de sencillez contenida en tanto y mucho que expresan... cada vez estoy más enganchado a sus figuras... es una bella locura que no soy capaz de controlar... (Malkior)