11 de setembre del 2019

Fons Renart

Quan l'escriptor, músic i dibuixant Apel·les Mestres va morir l'any 1936 va deixar tota la seva col·lecció de figures, que ell havia heretat del seu pare Josep Oriol Mestres (arquitecte de la façana de la Catedral de Barcelona i membre fundador de l'associació de pesserbistes de Barcelona), al seu bon amic Joaquim Renart.

La família de Renart va cedir al Museu dels Sants d'Olot aquesta col.lecció que permet tenir una visió de conjunt del pessebrisme fins a meitats del segle XX.

Fa poc que al Museu han renovat la part del fons Renart que tenen visible.









1 comentari:

Antoni Dorda i Ventura ha dit...

Excel.lent noticia que per una vegada s'hagi conservat una col.lecció sense que els hereus l'hagin malvenut o dividit . Conservar integrament aquestes col.leccions ens permet gaudir d'un patrimoni extraordinari. I bo seria, tot i que difícil, que les institucions ajudessin en el manteniment d'aquestes col.leccions i s'evités la seva pèrdua (i me'n venen unes quantes al cap). Recordaré sempre la subhasta d'un naixement de palillo de M Castells, subhastat figura a figura, on cada una d'elles va acabar en mans de col.leccionistes diferents. Un desastre