10 de gener del 2019

In memoriam de na Maria Rosa Colomer Varela





Jordi Montlló amb els germans Colomer. D'esquerra a dreta, en Jaume, la Carme i la Maria Rosa. Foto: Laura Bosch


Dimarts dia 1 de gener del 2019 ens va deixar una virtuosa del suro, la Maria Rosa Colomer Varela. Va nèixer un vint d'agost de l'any 1938. Era la segona de tres germans que hauran dedicat la seva vida a la creació de pessebres de suro i poblets de muntanya, veritables obres d'art.

L'any 2015, una gran part de la seva obra va ser exposada al Cloître de Saint Trophime, dins del marc del 58è Salon International des Santonniers d'Arles - podeu trobar informació i reportatge fotogràfic entrant al bloc :


Un cop molt fort per aquesta família i per la seva inseparable germana Carme. El seu germà, en Jaume, ens va deixar un dos de novembre de l'any 2017. Desolades, el mateix any, després de la campanya de Nadal, les dues germanes deixen la parada que tenien des dels anys vint del segle passat a la Fira de Santa Llúcia.

En nom del Col·lectiu de Recerca El Bou i la Mula, i en nom del món del pessebrisme, compartim el vostre dolor i estem de tot cor amb tots vosaltres. Esperem que la Maria Rosa s'hagi retrobat amb son germà Jaume en un d'aquests pessebres representant paisatges pirinencs que tant els havien inspirat.