24 de març del 2012

La Fira de Santa Llúcia, objecte de recerca d’una tesi doctoral a la UB


La popular Fira de Santa Llúcia de Barcelona, documentada des de l’any 1786, tot i la seva rellevància, antiguitat, la seva singularitat i que es tracta d’un reflex que anticipa les festes de Nadal a casa nostra, no ha estat mai objecte de cap estudi que abasti tota la seva complexitat. Per aquest motiu he cregut oportú iniciar una recerca des d’una perspectiva històrica, però també i sobretot antropològica i inscriure-la com a tesi doctoral, dins el Programa de Doctorat d’Estudis Avançats en Antropologia Social de la Universitat de Barcelona; sota la direcció de la Dra. Josefina Roma i Riu.
Aquest projecte tirarà endavant gràcies al suport del Bou i la Mula, del Museu Etnològic de Barcelona i de l'entitat URSUS Natura, de tots vosaltres i espero que d'entitats i institucions vàries.
Tots aquells que considereu que podeu aportar informació, per insignificant que us pugui semblar (retalls de diari, fotografies, records, etc), no dubteu a fer-m’ho arribar a través del correu electrònic jmontllo@yahoo.es o del meu bloc pessebrístic http://www.elpessebredelamula.blogspot/