2 de gener del 2009

Pessebres a la sala d'exposicions de Caixa Laietana

L’any 1926, un grup de pessebristes de Mataró es van organitzar i van convocar un concurs públic de pessebres. Aquell concurs, que va tenir molt d’èxit, va ajudar a formar un ambient pessebrista que afavoriria la constitució formal, a l’any 1935, de l’Associació de Pessebristes de Mataró.

Aquest Nadal del 2008 es convoca la 80ena edició del concurs públic de pessebres de Mataró i, per commemorar aquest aniversari, l'Associació de Pessebristes ha bastit una exposició retrospectiva de diorames d’autors mataronins, un gran pessebre popular i una exposició de figures d’autors mataronins tan professionals com aficionats.

Fa uns dies vaig recomanar la visita a l'exposició de pessebres de la Presó (que ara ja he visitat amb la tranquil·litat que es mereix). I ara recomano visitar l'exposició dels 80 anys.

En vull destacar una cosa. I és que més enllà de l'interès dels pessebres que s'hi exposen (que ho són d'interessants) el més important és que questa exposició es fa en un lloc on, durant l'any, s'hi exposen obres d'art o col·leccions de temes molt diversos. Els pessebristes de Mataró i Caixa Laietana fan que el pessebre sigui un element més de la vida cultural de la ciutat, i no només una cosa anecdòtica o "folklòrica" (en el sentit pejoratiu del terme, s'entén). A Mataró tenim la sort que els pessebres són presents als locals de l'Associació, però també a llocs com una sala d'exposicions o l'entrada de l'Ajuntament de la ciutat. Que sigui per molts anys!

1 comentari:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.