16 de desembre del 2008

Exposició: figures populars

M'ho he passat tan bé aquesta tarda!

He anat a veure l'exposició "Fent camí per la molsa" que ja havíem comentat fa uns dies. Hi he anat a les 5 ja que m'havien dit que els comissaris de l'exposició farien una visita guiada. ha estat un luxe, compartir una estona amb en Josep i la Isabel. Quina passió i quin coneixement de les figures populars... i amb quina senzillesa t'ho expliquen!

L'exposició és un exemple clar de que es poden fer coses molt interessants d'una manera ben senzilla. El recorregut per les diferents tipologies de la figura popular, molt ben classificades i amb uns textos de suport molt ben trobats, et permet fer-te una idea de la riquesa que té aquesta vessant del pessebrisme, de vegades poc valorada.

Després hem gaudit de la conferència de Jordi Arruga, de l'Associació d'amics del Caganer sobre l'entranyable figura del pessebre. Ha estat un veritable plaer sentir-lo. Els Amics del Caganer estan fent una feina de recerca, de documentació i d'actualització que en altres vessants del pessebrisme català voldrien.

3 comentaris:

Galderich ha dit...

Estic d'acord amb tu que l'exposició està molt bé i suposo que explicada pels comissaris encara millor, si pot ser!
Explicacions curtes i exactes en el rètols, un recorregut sense pèrdua i claretat expositiva. Què més volem.
Si us n'assabenteu que facin algun altre acte pessebrista, ho podríeu anunciar? O alguna altra visita comentada a l'exposició...
Gràcies.

Enric Benavent ha dit...

Si, la única pega que vaig trobar és que els textos de cada grup de figures eren difícils de llegir per lletra petita, igual que en el díptic.

Galderich ha dit...

Si vas més sovint a les exposicions veuràs que és la tendència del disseny el tema de fer rètols sobre la transparència. Algun dia els dissenyadors se n'adonaran que els rètols són per llegir... fins aquell moment a força vista sembla que sigui la instrucció!!!