4 de gener del 2008

Conferència sobre pessebrisme a Sitges

En Miquel Marzal del Grup pessebrista de Sitges ens ha fet arribar aquesta informació:

El passat 22 de desembre a l’Espai Cultural Pere Stämpfli de Sitges, Marta Serrano Coll, Dra. en Història Medieval per la Universitat Rovira i Virgili, va oferir una conferència al voltant del pessebrisme a través de les obres d’art. Aquest acte fou organitzat conjuntament pel Grup Pessebrista de Sitges i el Grup d’Estudis Sitgetans.

Durant gairebé noranta minuts, la Dra. Serrano va anar descrivint la influència, al llarg de la història, dels textos sagrats, acceptats i apòcrifs, en la realització de les obres d’art i de retruc en la confecció de les figures per al pessebre. A més a més, feu una descripció detallada dels elements bàsics de les escenes principals del pessebre (Naixement, Anunciata i Reis d’orient) així com de les fonts d’inspiració per a construir-lo.

En definitiva, una xerrada molt interessant i enriquidora, la qual va aclarir molts aspectes no massa coneguts de la iconografia pessebrística.

Celebrem que el Grup pessebrista de Sitges es preocupi per difondre la vessant cultural que envolta el pessebrisme amb aquestes conferències que ja fa uns anys que organitza. És una bona manera de dignificar el pessebrisme.