8 d’octubre del 2007

Vida de Maria



El Centre de Pastoral Litúrgica ha editat enguany un deliciós llibre del teòleg Josep M. Rovira Belloso (Barcelona, 1926) que porta per títol Vida de Maria. (Aquest llibre és el número 75 de la Col·lecció Emaús i també s'ha editat en castellà).

És un llibre que repassa les escenes de l'evangeli en què Maria, la Mare de Déu, és un punt de reflexió bàsic en la fe. "Les escenes de l'evangeli en què ella n'és la protagonista principal o en què hi té un paper rellevant, ens ofereixen ensenyaments plens de riquesa i d'estímuls de vida cristiana plens d'ànim".

Com sigui que una bona part d'aquestes escenes corresponen a la infància de Jesús, llegit amb ulls de pessebrista aquesta llibre també és una petita joia.

Transcric unes frases del capítol dedicat al Naixement:

Sant Francesc d'Assís fa el Pessebre per a refer l'escena del Naixement. Volia fer-se present en aquell esdeveniment de llum. És Jesús qui se li va fer present en un nen del poble.
El seu deixeble, sant Bonaventura, ens ensenya que hem de
viure en nosaltres el misteri del Naixement.

¿Hem d'entrar a la cova de Betlem?
¿Hem de posar-nos en primera fila?
En realitat, formem part del pessebre.
¿Com? Per la fe viva.

¿Com? Per l'Eucaristia que fa que ens retrobem amb Jesucrist viu. La persona de Jesucrist resumeix tota la seva història, des del Nadal fins a la Creu i la Glòria.