2 d’octubre del 2007

150 anys de pessebres i pessebristes a Manresa


Francesc Villegas i Martínez, autor de múltiples monografies històriques dedicades sobretot a la seva ciutat, Manresa, és també un pessebrista entusiasta i ens presenta, ara, un interessant llibre: 150 anys de pessebres i pessebristes a Manresa. El llibre es presentarà oficialment a finals de novembre (ja ho anunciarem quan sigui el moment) però ara ja es podrà adquirir a la Trobada de Pessebristes de Catalunya que se celebrarà el diumenge que ve a Sant Hilari Sacalm. Ni que només fos per adquirir aquest llibre, ja valdria la pena passar per la Trobada!

Aquest llibre és d'aquestes obres de què el món del pessebre està mancat a casa nostra. Es publiquen coses sobre pessebres, però poques contenen un treball de recerca històrica tan important i amb profunditat com ha fet Francesc Villegas. Tan de bo altres poblacions catalanes puguin promoure estudis semblants...

El pròleg del llibre és de l'arxiver dels Caputxins de Catalunya, Fr. Valentí Serra de Manresa, ofm. cap. És un llibre de 244 pàgines. Conté 180 fotografies, de les quals 76 en color. Val a dir que ha estat editat per la Llibreria Sobrerroca de Manresa. El dia de la Trobada es podrà adquirir al preu de 30 euros. Cal aprofitar l'ocasió perquè se n'ha fet una edició de només 500 exemplars.

Des d'aquí només ens queda felicitar l'autor i, també, felicitar el pessebrisme català per guanyar aquest nou llibre.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Llibre exel.lent, molt recomenable