10 de desembre del 2011

En un poble de pessebre



Publicacions de l'Abadia de Montserrat ha tret un altre conte sobre el pessebre aquest Nadal. Un treball excepcional, de les seves autores que han construït un conte preciós tan de contingut com de forma. Indispensable per als més petits de la casa, aquest Nadal.


La història de Nadal explicada per als més petits i il·lustrada amb figures de plastilina que s’inspiren en les figures del pessebre tradicional que els nens fan a casa o a l’escola. Les figures cobren vida en aquest llibre i ens expliquen com viuen, què fan i què passa dins un pessebre. Els fons de les escenes són subtils perquè les figures hi destaquin amb més força, i els nens hi identifiquin els personatges coneguts: el pastor, les ovelles, el pescador, la dona que renta, el caganer, l’àngel, i és clar Maria, Josep, el Nen...

El llibre va acompanyat d’un CD, on s’interpreta la cançó “Les figures del pessebre”, que és la banda sonora ideal del llibre.

Al final del llibre, es donen dues adreces electròniques perquè els adults que ho vulguin puguin accedir a més informació per treballar el Nadal des de diferents perspectives i per saber més coses sobre els pessebres, les figures, diferents tècniques i trucs...

NÚRIA MAÑÉ n’ha fet el text.
La Núria ens presenta el seu segon conte infantil, tot i que n’ha traduït d’altres de l’alemany i del francès. El text, breu, entenedor i divertit, ens fa entrar en la intimitat dels pessebres de les nostres cases i sentir què hi passa i què s’hi diu.

MONTSE FRANSOY n’ha fet les il·lustracions.
La Montse és il·lustradora, però en aquest conte també ens ha demostrat el seu art per modelar. Les seves figures de plastilina, que ens recorden les figures del pessebre de sempre, són brillants i plenes de color i recorren hàbil-ment les pàgines del conte com si fossin totes les escenes del pessebre.