17 de desembre del 2008

Promocionant el pessebre a Cervera, malgrat la neu

Fa uns dies els companys pessebristes de Cervera ens demanaven informació sobre retallables, per fer una activitat amb mainada. Avui en Josep Mas ens ha fet arribar aquesta informació.
-->

-->
Pel diumenge dia 14 de desembre estava convocada la Fira de Nadal de Cervera.
Aquest any la Paeria, amb la col·laboració de l’Associació de Pessebristes de Cervera i la Segarra, han preparat diferents activitats.
Per una banda els aparadors de les botigues han tingut com a element identificatiu del Nadal: el Tió. Per fer el pessebre de la plaça Major, s’ha comptat amb la col·laboració dels tres CEIP de Cervera: CEIP Jaume Balmes, CEIP Mn. Josep Arques i CEIP les Savines, els alumnes dels quals han retallat i pintat el centenar de figures que han vestit el pessebre.
El dia ha estat rúfol i fred, just quan començaven a muntar els firaires s’ha posat a nevar i la Paeria ha decidit de suspendre la Fira, tot i això sota els porxos de la plaça Major alguns han decidit parar. Les figures del pessebre les hem col·locat nosaltres i durant el dia molts pares han vingut a veure el treball dels seus fills. El pessebre estarà muntat durant les Festes de Nadal.
A més, s’ha presentat la reedició del llibre “Art Pessebrístic” del Pare Basili de Rubí. Aquesta reedició ha estat feta per Pagès editors, S.L.
També s’ha convocat el concurs de pessebres. A la mitja part de la representació dels Pastorets: “Rosa de Betlem” del cerverí Ramon Turull, del dia 4 de gener al Gran Teatre de la Passió de Cervera, hi ha haurà el repartiment de diplomes i de records als participants. El record és una figura de resina on Sant Josep abraça la Verge Maria que a la vegada embolcalla al Nen Jesús, la figura és obra de l’artista cerverí Xavier Badia.
Associació de Pessebristes de Cervera i la Segarra

2 comentaris:

Galderich ha dit...

L'altre dia a la Llibreria Ona vaig veure amb goig que s'havia reeditat el llibre de Basili de Rubí. Una bona iniciativa que ara veig que està lligat a Cervera. Enhorabona perquè és un llibre que està molt bé.

Enric Benavent ha dit...

El llibre del P Basili és interessant però absolutament d'una altra època. Em preocupa que anem reeditant textos obsolets per que denota la poca actualització del pessebre.
Des de El Bou i la Mula estem treballant per a una posada al dia de l'art pessebrístic.