19 de desembre del 2014

MOSTRA ALTERNATIVA DE PESSEBRES AL COL·LEGI D'ARQUITECTES

ALTRES PESSEBRES, LA MOSTRA ALTERNATIVA DE PESSEBRES AL COL·LEGI D'ARQUITECTES DE CATALUNYA

El pessebre és un gènere viu i, més enllà de les composicions més tradicionals amb suro i molsa, s’obre tot un món de possibilitats. L’exposició ‘Altres pessebres’, que es pot veure fins el 10 de gener a l’Espai Picasso del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, proposa una mirada simbòlica i personal a aquesta tradició. Es tracta d’una selecció de pessebres creats per arquitectes, dissenyadors i artistes en general que han participat en el I Concurs Alternatiu de Pessebres.
La Federació Catalana de Pessebristes i l’estudi interdisciplinari de creació3102AD han impulsat el concurs per demostrar que la tradició del pessebre resta oberta a la visió íntima dels creadors. Hi han pres part creatius de tota mena que fan propostes tan agosarades com ara maquetes, videoinstal·lacions i peces artístiques que permeten que el públic hi interactuï. La finalitat del projecte és de reinterpertar i expandir la idea del pessebre per inspirar i estimular el públic.
Entre totes les obres seleccionades, cal destacar un projecte d’escenografia que mostra els capítols més representatius de la història del naixement de Jesús a través de projeccions giratòries. També hi ha la ‘Brúixola dels Reis’, un objecte que representa el cel estrellat i que es pot manipular per obtenir un firmament atzarós. A més dissabte, 20 de desembre, a les 18.00 els autors de l’obra mecanitzada ‘Estela’ faran una perfomança entorn del seu treball.