15 de novembre del 2010

Neix Naixement

Segons he llegit avui a la circular informativa de l'Associació de Barcelona la Junta de la Federació Catalana de Pessebistes s'ha decidit a tirar endavant una revista de pessebrisme. Em plau personalment aquesta notícia ja que en diverses ocasions (la darrera vegada el passat mes d'abril) havia reivindicat que calia fer una publicació periòdica que recollís la realitat de les associacions de Catalunya. Sorprenentment sembla que m'han fet cas.

El que sorprèn de veritat, però, és que les entitats que estem federades ens n'haguem d'assabentar per tercers. No hi ha hagut cap comunicació de la posada en marxa d'aquesta iniciativa vers a les entitats que formen la Federació. Això, de fet és un detall més més de la precarietat comunicativa que ha mostrat l'actual Junta de la Federació. Ni tan sols han posat encara la notícia al web.

Vist aquest començament, haurem d'estar atents per veure quin és el paper que es reserva a les entitats que formen la Federació en aquesta revista. Haurem de veure quina és la seva línia editorial (si és que n'hi ha), quins criteris s'estableixen per a al participació, per a la selecció de textos i imatges... 

La cirereta del pastís la trobo en el dia i lloc triat per a la presentació. El dia 12 de desembre, és el dia de la 41 Trobada de Pessebristes de Mataró, aquell mateix dia la Junta de la Federació ha contraprogramat de forma inexplicable la inauguració de l'exposició de figures de l'Etnològic i la presentació de l'esmentada revista. No seria un marc ideal la Trobada de Pessebristes per presentar la nova revista? És inexplicable, i fins diria és una greu desatenció vers l'Associació de Mataró, que la presentació no es faci en el marc de la Trobada. 

Mentre tant, espero amb ganes i il.lusió aquest nou projecte que ben segur podria arribar a ser una bona eina per als aficionats al pessebrisme de Catalunya.

2 comentaris:

Galderich ha dit...

Espero que si hom llegeix aquest apunt s'arribi a una entesa pel bon resultat final.

O tots anem a la una o això no pot tenir futur!

Antoni Dorda i Ventura ha dit...

Una vegada més,passes de cranc. Espero que tot vagi bé per uns i altres, però coordinar esforços i dates no crec que sigui tant difícil. De la revista espero que no acabi en caixes en un racó, no només es tracta de fer-la, s'ha de fer bé, i per damunt de tot, divulgar-la.