31 de març del 2010

Perles als porcs


Lluís Carratalà va vendre un preciós conjunt d'una Adoració de Reis de 30 cm al Gremi de venedors de la Fira de Santa Llúcia. Eren unes peces que havia modelat uns quants anys enrera i que ni tan sols havia firmat. Les tenia a casa seva. Com que era una qüestió d'amistat les va vendre a un preu irrisori que ni ell mateix va voler desvelar mai per no comprometre ningú. L'Associació de firaires va revendre el conjunt a Ràdio Barcelona. El Nadal de 1963 el director de Ràdio Barcelona regalava aquest pessebre als néts del dictador Franco en el marc d'una entrevista que l'emissora va realitzar als nens.

Quan Carratalà explicava aquesta anècdota no ho feia gens content. Les cròniques de l'època (vegeu Revista ONDAS núm. 266 de gener de 1964) parlaven d'un "belén de artesanía catalana", tot i que és de tipologia hebraica, i en cap moment apareix el nom d'en Carratalà.

Vegeu quina cara de contents que posen els petits Martinez-Bordiu! On deuen haver anat a parar aquestes figures?




1 comentari:

Galderich ha dit...

Millor no saber-ho... El títol és molt encertat! Quantes figures es deuen haver perdut per aquest sistema de l'obsequi a qui no ho sap valorar...?