13 de gener del 2010

Bon viatge pesebrístic!

Els amics de Manresa ens fan delir amb aquesta proposta de viatge que ja és el tercer any que porten a terme. Desitgem que els vagi bé i esperem que ens en facin un reportatge per compartir a la tornada.


Una trentena de persones del Grup Pessebrístic de Manresa, realitzaran aquest mes degener, del 14 al 17, un viatge per a visitar pessebres de la Llombardia i compaginar-ho amb turisme. El dia 14 es visitarà el Museu de pessebres d'Albusciago i el llac Majore.


El dia 15, una jornada intensa de pessebres, amb visita als de Cividino, Bornato, Ponte de Sant Prieto i el Museu de Brembo de Dalmine, totes les mostres amb centenars de pessebres de tot el món i, alguns d'ells, diorames elaborats amb la tècnica catalana del guix. El dia 16, tot el dia de visita turística a Milà, i el 17, visita de la col·lecció particular de pessebres del museu de la Cascina Vistarina, una quadre de vaques del segle XVIII, i la cartoixa de Pavia.


A l'important Museu de Dalmine, l'Ajuntament de la població, la direcció del Museu i el Coordinador de totes les seccions italianes de Pessebristes, faran una recepció al grup, amb intercanvi de llibres pessebrístics de Catalunya i Itàlia. Els viatges serà en avió i autocar, sent aquest el tercer any consecutiu que aquest grup organitza, pel mes de gener, una visita a pessebres d' Itàlia, havent anat el primer any, a Nàpols i el seu entorns, i el segon, a Verona, Pàdua i Venècia.