13 d’agost del 2009

Estudi de l'obra de Lluís Carratalà

El Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional acaba de concedir-nos una beca que vam sol.licitar, dintre de la convocatòria de treballs de recerca sobre patrimoni etnològic.

El projecte que vam presentar consisteix en un estudi etnològic de l'obra de Lluís Carratalà.

Estem contents per aquesta beca i per que per segona vegada a l'Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya hi haurà documentació explícita de pessebrisme. Recordem que ja vam fer per a l'IPEC l'inventari de figures de l'Associació de Mataró.

Estem especialment contents per que cal deixar constància escrita i documentada de la vida i l'obra d'aquest escultor de figures de pessebre tan important. No seria just que tot el que entre uns i altres sabem de l'obra dels Carratalà segueixi disseminat. Aquest estudi proporcionarà una base documental imprescindible per explicar el pessebrisme català del segle XX.

Així doncs que estem posant fil a l'agulla per tal de fer aquesta recerca que consistirà en:

1.- Recull bibliogràfic sobre Carratalà. L'objectiu seria aconseguir reunir tots els articles i
escrits que s'han fet sobre Lluís Carratalà.
2.- Recull fotogràfic de l'obra de Carratalà. L'objectiu seria aconseguir un catàleg el més
complet possible de la seva obra.
3.- Recerca etongràfica sobre l'obra de Carratalà. L'objectiu serà aconseguir enregistrar el testimoni de persones properes a la seva obra i a la seva vida.
4.- Recerca biogràfica sobre Lluís Carratalà. L'objectiu serà deixar escrites les dades més rellevants de la seva vida.
5.- Estudi etnològic de l'obra de Carratalà. A partir de les recerques anteriors fer un treball de síntesi amb criteris etnològics.
6.- Comentari estètic de l'obra de Carratalà. L'objectiu serà proveir d'una anàlisi estètica de la seva obra amb els criteris propis de la crítica d'art.

La primera fase de la recerca consisteix en localitzar les fonts, i és aquí on, tal com és habitual en els projectes de El Bou i la Mula, volem obrir el projecte a la participació de qui en pugui aportar alguna cosa.

Si llegint aquesta entrada creus que pots aportar algun tipus d'informació oral, gràfica o documental sobre Lluís Carratalà, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres a: edicions@elbouilamula.net

1 comentari:

Galderich ha dit...

Felicitats per l'encàrrec. Malauradament no us puc aportar res però crec que l'estudi, la redacció i publicació de l'obra començarà a omplir un buit sobre els autors més recents del pessebrisme. És una bona pedra per començar aquesta tasca.