29 de novembre del 2010

Ara ve Nadal... ara ve la Trobada!



Ja ha començat el compte enrere de la Trobada de Pessebristes que es farà a Mataró el proper 12 de desembre. Va començar el passat divendres amb la inauguració de l’exposició Ara ve Nadal a l’Ateneu de Caixa Laietana.
Ara no vull parlar-vos de les excel·lències d’aquesta exposició: les podreu comprovar vosaltres mateixos el dia 12 (i si no pot ser el dia 12 no patiu que l’exposició estarà oberta fins passat Reis; podeu consultar els horaris a la web de la Fundació Caixa Laietana). Ara només voldria deixar constància de l’acte.
Van parlar el president de Caixa Laietana, Jaume Boter de Palau, el president de l’Associació de Pessebristes de Mataró, Josep Codina, el president de la Federació Catalana de Pessebristes, Josep M. Porta, i l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron.
Sense menysprear les paraules de cap dels que van intervenir, al contrari, voldria reivindicar alguna de les idees que va dir l’alcalde de la ciutat. Baron va proclamar que li costava imaginar-se un Nadal sense pessebre, que el pessebre és una tradició que cal mantenir i renovar, que en el pessebre hi troben un referent tant els que només hi veuen l’aspecte religiós, com els que se’n queden només amb la part tradicional, com els que hi troben tot plegat. La idea que em va quedar després d’escoltar les seves paraules és que l’alcalde de Mataró estima el pessebre. De fet, i si m’ho permeteu, si em féssiu penjar l’etiqueta d’El Bou i la Mula a algun dels parlaments que vam sentir a l’Ateneu, sense cap mena de dubte aquesta “distinció” aniria a parar a Joan Antoni Baron.
I què voleu que us digui, de ben segur que hi discreparé en altres coses, però estic content de tenir un alcalde "bouimuleru"!

2 comentaris:

Albert Dresaire Gaudí ha dit...

Per cert, he oblidat informar-vos que aquest cap de setmana ja han visitat l'exposició... 3.500 persones!!!

Antoni Dorda i Ventura ha dit...

De les 3500 persones moltes repetiran, una exposició exel.lent felicitats!