4 de febrer del 2010

Pessebre contemporani: Perejaume

En el dossier dels 10 anys, l'amic Galderich ens ha delectat amb un article, en la més pura línia Garrut, que posa de costat el pessebrisme i l'art contemporani. Hi ha un moment en el que es refereix a la instal.lació que en Perejaume va fer a la Miró i a la litografia que fa fer. Com que en aquell moment no teníem la il.lustració a mà, ara que la tinc la vull compartir amb tots. Em permeto reproduir un fragment del text.

-->
"En altres artistes d’avantguarda aquesta influència es manifesta puntualment en l’aparició de figures en les seves composicions (sobretot del caganer per la seva virtut provocadora) en artistes com Joan Brossa, Francesc Torres, Antoni Miralda...
Però permeteu-me que posi com a exemple final Perejaume. Aquest artista, per invitació de la Fundació Miró de Barcelona, realitzà una gran instal·lació nadalenca en la qual l’escorça de suro era la gran protagonista. La litografia que va realitzar per a l’ocasió és el millor i més sensible homenatge que hom ha fet al pessebre popular com a compendi del paisatge identitari de la nostra infantesa."

Un altre exemple que ens fa pensar que el pessebre té possibilitats expressives molt diverses.


1 comentari:

Galderich ha dit...

Enric,
Gràcies per a trobar aquesta litografia!