19 d’octubre del 2018

El treball del Col·lectiu El Bou i la Mula reconegut per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme, ja es pot consultar en línia dins de l'inventari de patrimoni etnològic de Catalunya

Com a President del Col·lectiu de recerca El Bou i la Mula és un honor comunicar-vos que la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme ha posat a l'abast de tota la ciutadania l'inventari de patrimoni etnològic de Catalunya.

És el fruit de molts anys de recerca que la Generalitat de Catalunya ha promogut amb subvencions, com petits incentius per a investigadors com jo mateix o l'Albert Dresaire, o entitats de recerca com la nostra, que hi hem posat el nostre petit gra de sorra.

Crec sincerament que tots plegats ens hem de felicitar i felicitar al personal de la Direcció General que ha anat fet una feina immensa de formigueta per aconseguir uns resultats tan magnífics com aquest. Una eina útil per al coneixement, difusió i gestió de part del nostre patrimoni. Amb l'esperança que algun dia puguem arribar a assolir cotes semblants a països com França.

Les fitxes que conté aquest catàleg s'han anat creant al llarg de més de 20 anys, quan les primeres recerques de l'Inventari de Patrimoni Etonològic de Catalunya van començar a donar els primers resultats.

La base de dades d'elements de patrimoni etonològic es va nodrint periòdicament de noves aportacions, que al seu torn s'aniran incorporant al cercador.

Per consultar en línia, clica en el següent enllaç:




Us poso també una fitxa de mostra i l'enllarç per si hi voleu navegar. Aquestes fitxes són el resultat de la recerca que vàrem fer de la col·lecció de figures de pessebre de l'Associació de Mataró que va editar la Caixa Laietana: 

DRESAIRE, Albert i MONTLLÓ, Jordi (2010). Les nostres figures de pessebre. Una mirada al pessebrisme de Catalunya. Edita Caixa Laietana i Associació de Pessebristes de Mataró. Mataró, amb motiu de la 41 Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears (fotografies de Jordi Montlló).

enllaç per clicar: