7 d’octubre del 2016

Lluís Carratalà entra a formar part del fons del Museu Etnològic de Barcelona

Avui s'ha iniciat els tràmits per engrossir la col·lecció de figures de pessebre del Museu Etnològic amb 17 peces del figurista i escultor Lluís Carratalà i Vila. El Col·lectiu el Bou i la Mula, a l'igual que va fer en el seu moment amb la parada de la família Vidal de la Fira de Santa Llúcia, n'ha promogut l'esdeveniment, ha assessorat tècnicament als donants i ha estat l'enllaç amb el Museu.

Montserrat Carratalà, neboda de l'artista, Pere Catà i Toni Pruna, dipositaris de l'obra lliurant una de les peces  al personal del Museu.

La vocació d'escultor li va arribar de ben petit però no va ser  un escultor autodidacte ja que de jove es va formar a Llotja a les classes de dibuix de Ramir Lorenzale i com aprenent als tallers de Josep Llimona i Claudi Rius. Amb tot aquest bagatge i amb els consells del també figurista gracienc Josep Prats, va llançar-se a fer figures de pessebre i a vendre-les a la Fira de Santa Llúcia. (extret de l'article d'Enric Benavent (2010). Lluís Carratalà, l'ecultor de pessebres del noucentisme, dins Revista d'Etnologia de Catalunya, núm. 37, pàgs. 132-134).


Toni Pruna signant la documentació
Montserrat Carratalà i Pere Catà en el moment de signatura de la documentació



Personal del Museu Etnològic desembalant les figures.
Peces que formen part de la donació i que el Nadal de 2015 es van exposar al 58è Saló Internacional d'Arles

1 comentari:

Albert Dresaire Gaudí ha dit...

És una molt bona notícia! Cal agrair l'esforç i la perseverança de totes les persones que han fet possible aquesta donació. En Lluís Carratalà s'ho mereixia!