11 de juny del 2015

El Bou i la Mula participa en la 1ª Conferència Internacional per la Convenció de la UNESCO per la Salvaguarda del Patrimoni Immaterial

Entre el 6 i 13 de juny, s’ha celebrat a Santa Susanna la1ª conferència internacional d’ONG’s acreditades per la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial. La organització ha anat a càrrec de l’ENS de l’associacionisme català, que congrega una sèrie de federacions d’entitats que treballen aspectes de la cultura popular, la festa o el patrimoni etnològic; amb l’ajut del Fòrum Intangible Cultural Heritage and Civil Society.
Foto de família. Foto; Àlvar Andrés Elies
Els objectius de la participació de la nostra entitat eren tres: aprendre de l’experiència i els coneixements d’altres entitats, conèixer persones amb inquietuds similars a les nostres per poder intercanviar vivències i donar a conèixer la nostra entitat i el nostre treball.
Els tres objectius han estat àmpliament assolits durant les jornades de treball, els dies 8, 9 i 10.
Durant aquests tres dies s’ha presentat el redactat de la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial, aprovat per la UNESCO a París l’any 2003. S’ha explicat el funcionament i els objectius d'aquesta Convenció i s'ha demanat la opinió de les associacions catalanes i no catalanes que s'hi han inscrit; estiguin o no acreditades per la UNESCO.  Entre els inscrits no catalans hi havien companys de Finlàndia, Escòcia, Flandes, Mèxic, Filipines, Indonèsia, Bielorússia, País Basc, Navarra i País València. Entre els participants catalans destacarem els amics sardanistes, castellers, geganters, puntaires, teatre amateur i pessebristes.
Jordi Montlló presentant l'entitat a la resta dels participants. Foto, Àngels Travé
Plegats hem pogut compartir experiències i debatre els avantatges i els incovenients directes o indirectes del  desenvolupament de la Convenció. L’ ENS s'ha compromès a publicar les conclusions en format físic o immaterial que de ben segur us pot servir per completar aquest breu relat o crònica.

El que si cal destacar es que el Col·lectiu el Bou i la Mula ha estat en aquesta conferència el màxim representant real del pessebrisme català, per presència, per participació i per relacions establertes.


Per a més informació, podeu seguir les cròniques al web de l'ENS:

1 comentari:

Enric Benavent ha dit...

MOOOOLT bé JOrdi. Gran notícia.