6 de desembre del 2013

INNOVADORA EXPOSICIÓ A CASTELLAR DEL VALLÈS



L’exposició d’aquest Nadal del Grup Pessebrista de Castellar del Vallès titulada “Plou, neva... als pessebres”, relaciona la preocupació ancestral per la meteorologia i les dites i els costums que tenen a veure amb el temps atmosfèric amb la representació de les escenes tradicionals del pessebre. L’exposició situada a la planta baixa del local compta amb la presència de diferents fenòmens meteorològics en cadascun dels diorames. Així, enguany, a més del pessebre que tradicionalment s’ambienta amb pluja, els visitants podran veure un arc de Sant Martí, un cap de fibló, una ventada i la caiguda de neu i de llàgrimes de Sant Llorenç, entre d’altres fenòmens.

D’altra banda, a la sala del primer pis, es podrà visitar l’exposició “El cel i el temps”, que recull objectes diversos de la vida quotidiana relacionats amb el temps. Castellarencs i castellarenques han cedit objectes per a aquesta mostra, que a més pretén ajudar a conèixer algunes tradicions relacionades amb les inclemències del temps. Una mostra de figures dedicada a la gairebé desapareguda figura del pessebre popular coneguda com “l’home de la neu” completarà l’exposició.
 
Els pessebristes castellarencs ja fa uns anys que han optat per presentar els pessebres en el marc d’algun centre d’interès temàtic, com van ser en anys anteriors els oficis tradicionals o els jocs populars. Aquesta innovadora manera de mostrar la tradició dels pessebres genera una gran creativitat en els artistes i aporta un contingut afegit als espectadors.