18 de juny del 2012

La imatgeria religiosa d'Olot


Fa pocs dies es va presentar al Museu dels Sants d'Olot una nova guia de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona», dedicada a la imatgeria religiosa d'Olot, l'autor de la qual és Josep Murlà. 

La imatgeria religiosa d'Olot correspon al número 159 de la col·lecció que edita la Diputació conjuntament amb l'Obra Social “la Caixa” i que porta per nom «Quaderns de la Revista de Girona». Al llarg dels més de cent números publicats, la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona» ha fet un intens recorregut per la geografia, la cultura i la història de les terres gironines a través de les seves dues línies de publicació: les monografies locals (estudis sobre el passat i el present de pobles i ciutats) i les guies (dedicades a qüestions d'abast general). D'aquestes darreres un dels primers números estava dedicat al pessebrisme, es tracta d'El pessebrisme, obra de Jordi Dalmau.

Amb aquesta nova guia es pretén explicar la història i les característiques subjacents a la indústria d'imatgeria religiosa d'Olot, que sempre ha anat tan lligada a la història de la ciutat i de la comarca garrotxina, i que també té forts lligams amb el món de les figures de pessebre.

(Informació extreta de www.flama.info)



1 comentari:

Galderich ha dit...

El buscarem, gràcies per la informació!