8 de desembre del 2009

Bretolada antipessebrista a Puigcerdà

Aquest dimarts 8 desembre 2009 en Guillem Carbonell ens explica la bretolada que s'ha realitzat a Puigcerdà contra el seu pessebre monumental situat al bell mig de la plaça. Què ens està passant com a societat que ja no respectem ni el treball acurat dels altres ens agradi o no? Reprodueixo l'apunt que en Guillem Carbonell ha penjat en el seu bloc d'actualitat.

Poc li ha durat l’alegria a Puigcerdà amb el seu extraordinari pessebre, pel que ens expliquen el més gran i ben treballat que mai s’havia construït al carrer. Uns brètols n’han destrossat una bona part de la decoració, per sort l’estructura s’ha salvat. Sembla que a les peces tampoc no els ha passat res perquè les retiren cada nit. Un cartell informa del fet (”la bretolada més gran del Pirineu”) i la gent del carrer en parla molt: “És una vergonya! Com que el pessebre no l’ha muntat l’Ajuntament, a la nit la policia local no el vigila” explicava un veí. Un altre era més contundent, demanava mà dura: “El que passa és que els municipals vigilen els gamberros però els gamberros també vigilen els municipals”. Molts pares arribaven amb els nens per veure el naixement i s’estranyaven: “com és que està així?” Era un pessebre que mereixia vigilància, una gran ambientació amb una maqueta del Cadí i del Pedraforca. Esperem que el refacin ràpid i el protegeixin de noves agressions.

(Recordeu que fa una setmana vam entrevistar Agustí Garcia, l’autor del pessebre just quan l’estava construïnt, amb molta il·lusió. Podeu sentir el que explicava clicant aquí)

2 comentaris:

Antoni Dorda i Ventura ha dit...

Perdoneu-me, però jo distingiria entre bretolada i imbecilitat. A aquests imbècils jo les vestiria amb un mono taronja, i les hi feria escombrar els carrers del seu poble durant sis mesos

Galderich ha dit...

Antoni,
Jo també m'he indignat i per això he copiat aquest article.
En català bretolada és el que es diu en castellà "gamberrada". El que passa que en català els renecs sonen més suaus però l'essència hi és!