15 de desembre del 2013

Exposició i concurs de diorames a Bilbao


L'Asociación Belenista Santos Justo y Pastor porta a terme una important activitat, de la que en fem ressò en aquet post.

Diversos seran els escenaris que acullen aquest any les tradicionals exposicions de pessebres a Bilbao. A més, la V Fira Pessebrista i el Concurs Nacional de Diorames Vila de Bilbao completaran el programa, que es desenvoluparà al llarg del proper mes de desembre, fins al 7 de gener. Bilbao serà, per primer cop, seu del concurs estatal de diorames que congregarà a mestres d'aquest art, diverses associacions catalanes de pessebristes participen en aquest concurs.

La tradicional exposició de pessebres començarà l'1 de desembre i finalitzarà el 7 de gener a l'església de San Nicolás. Aquest any, com a novetat, hi haurà temes bascos com una reproducció de San Juan de Gaztelugatxe. La V Fira Pessebrista a l'Arenal es podrà visitar del 5 al 15 de desembre.

Del seu programa per a aquesta edició destaca el concurs de diorames, així com un congrés que reunirà a Bilbao a més de 250 artistes pessebristes, entre els dies 27, 28 i 29 de desembre. A l'exposició que cada any té lloc a l'església San Nicolás, s’hi afegeix un mercat solidari a la catedral de Santiago i una exposició al centre cívic de Otxarkoaga - Txurdinaga. Totes les activitats organitzades per l'Associació Pessebrista compten amb el suport de les Associacions de Comerciants del Casc Vell i del mercat de la Ribera, així com de Bilbao Historiko .

Els organitzadors han aconseguit que la capital biscaïna sigui seu d'un concurs de diorames, en els quals estaran presents alguns dels millors mestres pessebristes de l'estat. Al concurs s'han presentat 63 pessebres, dels quals, l'associació n’ha escollit 50. Les obres que es presenten al concurs podran ser vistes de l'1 de desembre al 7 de gener, a la catedral de Santiago.