7 de novembre del 2011

El llibre de Nadal

"Ja ho sabem: per Nadal, el pessebre. Fer i tenir el pessebre a casa, i a qualsevol altre lloc on s'escaigui, és una magnífica manera d'assegurar que, durant els dies de Nadal, no ens oblidem que estem celebrant el naixement enmig nostre del Fill de Déu que ve a compartir la nostra vida. I tant és que sigui gran com petit, molt artístic o molt senzill... el fet que el pessebre sigui allà, o que l'hi hàgim posat nosaltres, serà un gran signe, tant per a nosaltres mateixos com per a tothom qui el vegi".

Aquest text és un fragment d'El llibre de Nadal, un magnífic llibre acabat d'editar pel Centre de Pastoral Litúrgica dins de la col·lecció Festa (és el número 13). El text és de Josep Lligadas i el disseny, molt bonic, de Mercè Solé.

És un llibre senzill que fa de bon llegir i, per què no dir-ho, de bon regalar. A mi, de fet, me l'han regalat i m'ha fet molta il·lusió. Un llibre que ens recorda el sentit del Nadal, i que ens ofereix pistes per a celebrar-lo.

Als pessebristes ens sembla evident que el pessebre forma part de la celebració del Nadal. Però això no sempre és així. I per això fa il·lusió trobar llibres com aquest que ens presenten el pessebre com un element quasi imprescindible per a viure el Nadal.

Repeteixo (i que consti que no hi tinc comissió!) El llibre de Nadal és un bon regal.


1 comentari:

Mercè Solé ha dit...

Caram, gràcies! Nosaltres ens ho hem passat molt bé preparant-lo!