Pàgines

24 de desembre del 2021

80è aniversari de l'Agrupació de pessebristes de Sabadell

Aquest any, l'Agrupació de pessebristes de Sabadell celebra els seus 80 anys d'història. Ahir vaig poder visitar l'exposició que han fet, molt ben acompanyat per la Montserrat Masagué, que em va fer gaudir de tots els detalls dels pessebres.

Una de les actuacions que han portat a terme per celebrar aquesta efemèride és la publicació d'un llibret il.lustrat pèr la Pilarín Bayés "La petita història del pessebre a Sabadell".

L'esposició val molt la pena per moltes coses, però vull destacar la quantitat de pessebristes que s'animen a fer-se les figures. Crec que aquest és un valor que mica en mica diverses associacions van posant en marxa. A mi no em cal que les figures d'un pessebre siguin tècnicament perfectes, d'altra banda aprecio molt l'expressivitat que tenen aquestes figures més "amateurs", i que normalment sintonitzen millor amb el conjunt del pessebre que algunes figures estandaritzades dels escultors ja coneguts. 

Sigui com sigui, tots els pessebres que vaig veure em van fer gaudir. Us en deixo alguna mostra.









Després d e l'exposició vaig visitar també el Pessebre de la Ciutat, de grans dimensions, ubicat al davant de l'Ajuntament



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.