Aquest és el tercer any que a la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Molins de Rei s’hi fa un gran pessebre, cada vegada més atractiu. L’originalitat és que l’ambientació està situada al Parc de Collserola, i s’hi poden identificar fàcilment alguns detalls de la zona més propera a la vila. Per exemple, hi ha el castell Ciuró, l’ermita de Sant Pere de Romaní, les masies de Can Calopa de Dalt i de Can Ferrés, la font de la Tartana o de Can Bofill i el salt d’aigua de La Rierada.
Cada any els pessebristes afegeixen alguna construcció més, i aquesta vegada han estat el pou d’aigua, l’aqüeducte i l’oratori de Sant Venceslau, totes tres en el terreny de la masia de Can Planes. Les construccions estan fetes a escala, amb escaiola i suposen el treball des de mesos enrere. També hi ha dues canalitzacions d’aigua corrent, a més dels típics decorats amb les muntanyes, horts, animals… I, no cal dir-ho, les figures típiques de tot pessebre, evidentment amb el naixement en el lloc més central, en aquest cas sota el pont de l’aqüeducte de Can Planes. El pessebre fa 3 metres x 3 metres, i els seus autors són Cesca Fernández, Jesús Jiménez, Josep Vinyets i Nil Vinyets. Es pot visitar a la parròquia de Sant Miquel fins a la Fira de la Candelera de Molins de Rei.
Hi ha diversos llocs de casa nostra
que fan pessebres que ajuden a conèixer indrets de la pròpia
població, o moments de la història local. El Pessebre Monumental deCan Banús, a Vilassar de Dalt, ja fa més de 40 anys que es basteix
i també és un bon exemple d'aquests tipus de pessebre amb vocació
divulgativa.
(Nota elaborada a partir de la informació de Flama.info del dia 21 de
desembre de 2016)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.