24 de gener del 2017

Tesi doctoral sobre pessebrisme


Aquest dilluns 23 de gener, a la Sala Sant Jordi de la Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull, el nostre company Enric Benavent va defensar la seva tesi doctoral SIMBOLISME RELIGIÓS A L’ESPAI PÚBLIC. EL CAS DELS PESSEBRES PÚBLICS I LES POSSIBILITATS D’INNOVACIÓ EN EL PESSEBRISME.

L’elaboració de la tesi ha estat dirigida per la Dra. Josefina Roma. El tribunal el formaven els professors Dra. Letizia Arbeteta, Dr. Ignasi Roviró, i Dr. Jean Louis Olive, de la Université de Perpignan Via Domitia que el presidia.

Tant la presentació de la tesi que va fer l’Enric com els comentaris i preguntes que es van fer des del tribunal van ser molt interessants. Val a dir que els membres del tribunal van valorar especialment la novetat de la tesi i l’atreviment de l’Enric en parlar de pessebrisme en una tesi doctoral. Un tema que malauradament encara és poc present en el món universitari, i més si tenim en compte la important presència del pessebre a la nostra societat, ara i històricament.

El tribunal va fer notar l’amplitud de la tesi («és com dues tesis en una», es va arribar a afirmar!) i la gran quantitat de qüestions al voltant del pessebre que s’hi analitzen. De ben segur que es tracta d’un treball que caldrà tenir molt en compte a partir d’ara a l’hora de parlar de pessebrisme.

El text complet de la tesi està disponible en aquest enllaç



Moltes felicitats, doctor Enric!