22 de gener del 2012

Pessebres escolars: CEIP Lluçanès

El CEIP Lluçanès és l’escola pública d’educació infantil i primària de Prats de Lluçanès, un poble amb 2.790 habitants de la comarca d’Osona. És una escola molt bonica ubicada en un entorn natural fantàstic i molt arrelada al territori on es potencien activitats relacionades amb el poble, la comarca i l’entorn proper. 

Així ens expliquen l'exposició de pessebres que cada any organitzen:

"Des de fa uns anys les famílies i alumnes de l’Escola Lluçanès participen en la creació de pessebres a casa seva quan s’acosta Nadal. Aquesta activitat artística afavoreix molt la creativitat i el treball manual i així podem veure en l’exposició la utilització de materials molt diversos tant en els personatges com en l’escenografia.

Aquest any teníem previst portar-los a l’espai CX de Caixa Catalunya, i inclús estava anunciat, però a darrera hora vam saber que aquest lloc tancava durant les vacances nadalenques. Així que us n’oferim una mostra a partir d’algunes fotografies.

En la mostra de la nostra escola podreu veure pessebres de paper, plàstic, fil ferro, pa, llavors, cartró, roba, plastilina, fang, globus, pedres… un repertori ben variat que contribueix a mantenir una tradició molt arrelada a la nostra terra independentment de les creences de cadascú."