21 de desembre del 2011

Pessebrisme amb la sorra

Tenia ganes d'escriure un comentari sobre els pessebres de sorra que podem veure en el llibre "Pessebres de sorra a la Pineda" recentment publicat per l'Associació Aren-art.

Si nosaltres diem que el pessebre és un món, llegint el llibre he vist que l'escultura amb sorra n'és un altre. Ja ens vam referir al pessebre de sorra de Rimini l'any passat.Quina estona més bona he passat llegint el llibre, veient com any rere any el pessebre de sorra de la Pineda s'ha anat consolidant com una manifestació artística de primera categoria.
Es tracta realment d'un pessebre: és una construcció efímera, on a diferència dels altres són efímeres fins i tot les figures. I es tracta d'un pessebre on la incorporació dels "nous llenguatges" que aquí tan parlem és evident en cada una de les edicions: manga, art contemporani, joguines, personatges contemporanis, al·legories a situacions contemporànies, sentit de l'humor, controvèrsia, alguns de més clàssics... tot això és el que ens han presentat en aquests darrers 11 anys el pessebre de la Pineda.
És ben bé que a la que poses a treballar conjuntament la creativitat, l'art, la tècnica i el pessebrisme els resultats poden ser molt i  molt interessants.
A mesura que anava llegint el llibre quedava més convençut de que havíem fet molt bé donant suport econòmic (i moral) a a questa iniciativa. Està plenament en la nostra línia de treball.
Enhorabona als autors Núria i Mario.

1 comentari:

Núria ha dit...

Moltes gràcies, Enric, fa il·lusió veure que tant d'esforç per fer el llibre ha valgut la pena!!
Bon any!