7 de desembre del 2011

El pessebre de la Pilarín

Ahir vam estar a Vic amb la família i vam visitar l'exposició antològica dedicada a Pilarín Bayés, al Museu de la Pell de Vic. Una exposició que val molt, molt la pena (sobretot si sou admiradors dels dibuixos de la Pilarín).

Però si explico això aquí és perquè en aquesta exposició s'hi poden veure (i adquirir) les figures de pessebre que ha creat Pilarín Bayés. Tal com explica Laura Busquets a El 9 Nou, la ninotaire de Vic i l'Art Cristià d'Olot, "després de dos anys de treball, han creat el primer pessebre modelat per la dibuixant i reproduït artesanalment per la fàbrica de Sants. L'edició s'ha limitat a 50 exemplars i es tracta d'un conjunt de set peces en què s'hi pot trobar l'àngel, la Mare de Déu, Sant Josep, el nen Jesús i els tres reis mags. Segons ha explicat la ninotaire a l'ACN, tot i que el pessebre té una part "pedagògica" en què s'explica als nens una història, pretén ser un pessebre "familiar". La idea de la Pilarín és que aquest naixement esdevingui una col·lecció en què s'hi puguin anar afegint altres personatges com els pastors o el caganer".

Vegeu-ne més informació a la pàgina d'El 9 Nou.

3 comentaris:

Galderich ha dit...

Aquests periodistes no tenen remei i mai contrasten el que diuen. Dir que el pessebre de la Pilarín és el primer pessebre dissenyat per un dibuixant és menysprear, o no conèixer, la feina que fa la Pepa amb les figures dissenyades pel dibuixant Scaramuix que any darrera any ens presenta a la Fira de Santa Llúcia de la catedral.

En fi, com enguany que teòricament és la primera vegada que hi ha caganer després de la "sequera" del tripartit quan precisament l'any passat ja n'hi havia. Amagat com toca perquè la canalla el descobreixi però hi era... Aquests periodistes treuen una idea i la van escampant i es queden tant panxos!

Hernán de Rivera Torras ha dit...

El problema es de la popularidad entre una y otra. Yo soy un gran admirador de la obra de Pilarín y el diseño sobre el papel del pesebre es excelente, pero hoy en el Mercat de Nadal de Olot he tenido las piezas en mis manos y creo que son un gran decepción y que el precio, 175 euros, es excesivo para el resultado. Por el contrario, las piezas de Pepa son preciosas en diseño y ejecución. No estoy criticando por criticar, creo que estas iniciativas tan excelentes han de mantener la excelencia hasta el final, y creo que en este caso se ha fallado.

Albert Dresaire Gaudí ha dit...

Galderich: la periodista diu que és el primer que fa "la" dibuixant, o sia que en aquest cas hem de ser justos i reconèixer que la crònica és més que correcta. Una altra cosa és que estic plenament d'acord amb tu que la mirada que fan molts periodistes al món del pessebre és absolutament lamentable. En el millor dels casos es parla del pessebre des de la ignorància. És clar que si només fos el pessebre l'única víctima d'un periodisme "low cost", jo ja firmaria...


Hernan: coincideixo amb tu. Sóc un fan de la Pilarín però que no em comprés les seves figures deu voler dir alguna cosa...