16 de desembre del 2011

Associació de Pessebristes de Vilafranca del Penedès: 60 anys


L’Associació de Pessebristes deVilafranca del Penedès celebra els seus primers 60 anys, i ho fa de forma sonada.

Avui, a les 7 de la tarda, al Fòrum Berger Balaguer, de Caixa Penedès, es fa l’acte commemoratiu d’aquest aniversari. Hi haurà la conferència El valor patrimonial de les figures de pessebre, a càrrec del nostre company Albert Dresaire; també s’hi presentarà el llibre Aportacions al Pessebre (amb textos de Ramon Albornà, Josep Bertran, Albert Dresaire, Josep Fornés, Maixa Kharshiladze, Jordi Llavina, Montserrat Miret, Antoni Ribas i Joan Solé), i finalment s’inaugurarà l’exposició Art al Pessebre. Figures del Museu Etnològic, exposició que es podrà visitar fins al proper 8 de gener.

La celebració d’un aniversari pot ser un moment de nostàlgia, una mirada cap a un passat que fou millor, o pot ser una aposta per a continuar treballant en el futur. Els pessebristes de Vilafranca del Penedès miren al passat, sí, però amb moltes ganes de fer que la seva entitat sigui, durant molt de temps, un referent del pessebrisme a la seva ciutat.

Aquesta il·lusió és la que s’entreveu en l’acte d’avui i en totes les activitats programades per a celebrar l’aniversari (l’exposició de pessebre, l’exposició de figures, el llibre...). Des del col·lectiu El Bou i la Mula els volem agrair la seva aportació al pessebrisme.

Per molts anys!