23 d’agost del 2011

Lo Niu Guerrer

Lo Niu Guerrer era una societat barcelonina de finals del XIX de caire cultural i recreatiu, amb un important toc d'humor. Pel que sembla, feien un pessebre del que n'estaven molt satisfets. Llàstima de no tenir cap fotografia! la descripció fa mol bona pinta.

(he transcrit el text tal com està escrit, en català no normatiu)


LO PESSEBRE
Las figuras no son moltas, pero de tamaño natural y de vida real. Tè uns punts de vista preciosos. Ne té tretze: ’l punt de las donas, ó bé dotzena de frare. Un fotógrafo las volía treure totas, perque no sabía quína escullir; pero ‘ns hi hem oposat perque volém que primerament lo públich las saboreji del natural.
Hi ha un lluny que ’s veu molt bé sense ullera, pero ab ullera ‘s veu millor. Si haguessem pogut conseguir la el guayta de Montjuich, ja hi fòra.
L’asociació de pesebristas de segú que aquest any concediria ‘l premi al NIU GUERRER, més no ‘ns agrada fer soroll y exposem lo pesebre per mera exposiciò; es dir, sense opciò á premi. No volem ese causa d’envejas.
Fícsinse bè en tots els detalls, perque tots se poden aprofitar. Si ‘s deixan un forat, estigan segurs que’s perden alguna cosa bona; ab aixó, molt d’ojo.

1 comentari:

Galderich ha dit...

Caldrà seguir la pista al Niu Guerrer, una Societat de gent de gresca que organitzaven uns bons carnestoltes i pel que veig també pessebres!

Afegeixo aquest enllaç:
http://galeriadimatges-galderich-leblansky.blogspot.com/2010/04/bases-concurs-dobjectes-humoristics.html