24 d’abril del 2011

Pessebres escolars: CEIP Pi verd de Palafrugell

El CEIP Pi verd de Palafrugell és una escola pública que han fet un projecte mediambiental pel qual se'ls ha reconegut la categoria d'escola verda. Diuen que cada any fan el pessebre, perquè estimen la nostra cultura. Podem llegir a continuació un tros del que ens expliquen en el seu blog d'enguany i anar a veure una galeria fotogràfica petita però que ens mostra com ha estat treballant en el d'aquest Nadal 2010, així com llegir el treball de documentació que han fet sobre el Naixement e Jesús i la història del pessebrisme.


"Plogui, nevi o faci vent, a l´escola tornem a construir el nostre pessebre.
Cada curs que passa creix i té alguna figura més. Els petits alumnes també han crescut i ara ajuden a la seva construcció: sorra, pedres, suros, figures, llums o estels, paper de plata o de color blau.
Fer el pessebre és un costum de molts i molts anys, un costum que apassiona als petits i agrada als grans. Fem aparèixer muntanyes i rius, valls i llacs, i creixen com bolets els pobles de casetes de suro, les fonts d´aigua, els pous i els oasis amb boscos de palmeres. Els treis Reis de l´Orient viatgen amb els seus camells, i els pagesos porten carros estirats per bous i cavalls, burros i ases carregats de gerres d´aigua o de feixos de llenya. Galls, gallines, porcs, ànecs, gats, ovelles i cabres s´apoderen dels camps i dels prats, i la pagesa té feina a munyir les vaques. Un munt de personatges de temps passats inspiren la nostra imaginació i ens ajuden a entendre les velles nadales d´aquesta època."