6 de gener del 2011

L'art mataroní en el pessebre

Una de les exposicions que m'ha cridat més l'atenció de les moltes  que ha organitzat l'Associació mataronina aprofitant l'avinentesa de la 41ª Trobada de Pessebristes ha estat la que porta per títol L'art mataroní en el Pessebre, a l'edifici de Can Palauet.

D'una banda han convidat diversos artistes locals a fer alguna obra relacionada amb el pessebre. Hi ha propostes molt diferents algunes d'elles estèticament molt interessants. També han rescatat del fons del museu de  Mataró alguns quadres, del XVII i del XVIII principalment, relacionats amb els relats del Naixement. L'exposició es complementa amb algunes vitrines de figures antigues i d'escultors mataronins. 

Segurament no ha estat tan visitada com la mega exposició de l'Ateneu Caixa Laietana, és lògic. Aquesta no és una proposta per al gran públic, ni té l'atractiu popular dels pessebres, per això vull deixar constància d'aquesta exposició per la novetat que suposa i per que ens permet parlar de pessebres amb mirades diferents de la més habitual.