17 de desembre del 2010

Un alcalde "bouimuleru"

Que quedi clar: sóc del col·lectiu El Bou i la Mula i si afirmo que algú és "bouimuleru" no estic fent res més que fent-li un elogi. I és el que vull fer ara, elogiar l'alcalde de la meva ciutat, Mataró, perquè és un alcalde "bouimuleru".

Aquests dies, en els actes previs de la 41a Trobada de Pessebristes, ho hem pogut comprovar. L'alcalde Joan Antoni Baron ens va acompanyar en la inauguració de l'exposició "Ara ve Nadal", el dia 26 de novembre, a l'Ateneu de Caixa Laietana (una exposició que, tot sigui dit de passada, avui portava més de 25.000 visites!). L'alcalde també ens va acompanyar en la inauguració, el dia 9 de desembre, de l'exposició "L'art en el pessebre mataroní". I, finalment, va donar la benvinguda als assistents a la Trobada el mateix dia 12 de desembre al saló de plens de l'Ajuntament de Mataró.

En totes aquestes ocasions, l'alcalde de Mataró va parlar com un Pessebrista. Ep! "Pessebrista" escrit així, amb majúscula. Perquè, com diria l'enyorat Josep M. Garrut, els pessebristes de fet són aquells que estimen el pessebre. I l'alcalde de Mataró estima el pessebre i en té una visió oberta i il·lusionant de la nostra tradició. Només cal que feu un cop d'ull al seu bloc. Una visió que encaixa molt amb la que tenim des d'El Bou i la Mula. Per això és un alcalde "bouimuleru".

I de ben segur que es podrà estar en desacord (o no), amb moltes coses de la seva gestió, però un alcalde que fa posar el pessebre a l'entrada de l'Ajuntament de cap manera no pot ser un mal alcalde. Com diria aquell, "perdoneu però algú ho havia de dir".