6 de desembre del 2010

Actualitzant el pessebre


-->
Jesús, Maria i Josep reivindicarien una vivenda digna per a tothom? El mur de Palestina pot aparèixer en un pessebre? Com farem un pessebre davant de l'aparador d'uns grans magatzems? El sentit de l'humor té cabuda en els pessebres? Has vist mai una mesquita en un pessebre?
Una trentena d'artistes ens donen resposta a aquestes preguntes en l'exposició Nous llenguatges per al pessebre que des d'ahir es pot veure en la 13ª Biennal del Pessebre Català que se celebra enguany a Castellar el Vallès. Les propostes artístiques que s'hi presenten mostren com el pessebre és una forma d’expressió del Misteri de Nadal arrelada i encarnada en un moment i en una cultura. Hi ha pessebristes que intenten seguir actualitzant aquest llenguatge ja sigui amb nous materials, noves composicions estètiques o nous temes per al pessebre.
A La Biennal el Pessebre Català, s'hi poden veure també els pessebres de la 60ª Exposició del Grup Pessebrista de Castellar, l'exposició Pessebres de Catalunya, amb 40 pessebres provinents de diferents associacions de pessebristes, una exposició de llibres i fotografies de pessebrisme i un pessebre popular de 35 m2 al Mercat. En total a Castellar aquests dies s'hi poden contemplar gairebé 90 pessebres.
El Grup Pessebrista de Castellar, organitzadors d'aquesta Biennal, conviden a tothom qui faci el pessebre a enviar una fotografia per participar en l'exposició El teu pessebre a la xarxa que es troba en el web www.biennaldelpessebre.cat

Fins al 16 de gener, Castellar del Vallès és la capital del pessebrisme català.
OBERT els dissabtes, diumenges i festius de 12 a 14h i de 17 a 20h


-->

1 comentari:

Galderich ha dit...

Això és una visita obligada d'enguany. A veure quan ens ho podem combinar.