13 de novembre del 2010

Fidel Claramunt

Ahir va morir un pessebrista estimat. Fidel Claramunt, era conegut a Vilanova pels seus dibuixos, les seves escultures i els seus relleus. 


El recordo com un gran pessebrista de dret, per la seva gran estima pel pessebre, per les seves figures, per la seva disponibilitat per col.laborar sempre amb un dibuix, un relleu... i sobretot per la seva espiritualitat i senzillesa. 

En el quadern 50 POESIES... i el pessebre vam gaudir d'una amable col·laboració de la seva part, un dibuix de Sant Francesc.


Reprodueixo una sinopsi de la seva biografia extreta de la Col.lecció Garreta Rovira.

Escultor, figurista i pessebrista, Fidel Claramunt es va formar a l'escola Massana i a la d'Arts i Oficis de Barcelona


Va compaginar la seva vida d'artista amb l'ensenyament i va impartir classes a l'Escola de Sant Bonaventura dels Franciscans. La seva obra està fonamentalment dedicada a temes religiosos i costumistes. De fet, va ser membre de l'Associació de Pessebristes de Barcelona des de 1972.

El 1980, Claramunt modelà el nou àngel que corona el campanar de l'església de Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú (el Garraf). També, per encàrrec de l'Ajuntament, va fer una sèrie d'escultures titulada Danses de Vilanova.

Individualment, va celebrar poques mostres. En canvi, les seves obres formaven part en nombroses exposicions col·lectives. També va participar a l'exposició de Belles Arts celebrada a Barcelona el 1950.

Un dels guardons més importants que va rebre va ser la medalla d'Or de l'Escultura (1970), a Martorell.