24 de desembre del 2009

Una alternativa curiosa dintre del pessebrisme


És curiós com a vegades podem trobar pessebristes que van per lliure pel sol fet de gaudir fent un pessebre a la seva manera, fora de qualsevol associació ni organització. Aquest és el cas que us presento avui. En Jordi Pallí és dissenyador de professió (i molt bo, per cert) i un entusiasta dels detalls més emotius amb un criteri molt sincrètic.

Des de fa anys, aprofitant que els seus fills eren petits, va retornar al plaer de fer pessebre però com a persona detallista no podia fer només el pessebre de molsa i suro sinó que, conjuntament amb els seu pare, es va posar a recrear els paisatges més vivencials per a ell. Per això, d'any en any ha anat empescant-se uns pessebres que reprodueixen (a la seva manera) aquells diversos pessebres que els transporten al seu imaginari i que el comparteix amb els seus visitants. Si a més d'això hi afegim tot tipus d'efectes (metereològics, geològics, moviments dels personatges...) dintre d'un paisatge que no és un diorama sinó una barreja entre pessebre de sobretaula i diorama sense vidre tot utilitzant figures populars... us sorprendrà, segur.

Enguany, a més de les visites que rep d'amics, familiars i coneguts, ha obert les visites a tothom que el truqui i l'he convençut perquè s'apunti a l'Assossiació pessebrista de Barcelona i el trobareu a la llista de visites pessebristes. I si no la teniu a través de la seva pàgina web el trobareu:

http://www.pessebremoviment.com/

1 comentari:

Enric Benavent ha dit...

Ostres això és una passada. Me n'havies parlat, però vist així és una veritable troballa.
No sé si recomanar-li que s'apunti a l'APB és un favor o no. Jo fa anys que soc soci, i com si no en fos...
Enhorabona!!!!