20 de novembre del 2009

Pessebres encarnats

Sóc un fan dels pessebres provençals per que són pessebres encarnats. Un pessebre provençal d'entrada parla de la Provença, dels seus vestits, de les seves tradicions, de les seves dances, dels seus jocs... de la seva gent. Les úniques figures que no van vestides a la provençal són les del Misteri.

A Provença han fet del pessebre un símbol nacional, un negoci, una febre. Hi ha moltíssims artesans de santons, molts d'ell relativament joves que viuen d'això. A Provença es poden visitar pessebres i comprar figures sense cap problema durant tot l'any.

Avui tafanejant he trobat aquest vídeo d'un pessebre provençal de Barcelona.... ara només ens faltaria saber on es pot veure... no?

Enric Benavent





Pesebre provençal, Barcelona 2008 from julianen on Vimeo.

1 comentari:

Galderich ha dit...

Si volem promocionar el pessebre passa en seguir, més o menys, els passos de la Provença i Nàpols. Aconseguir que les nostres figures siguin atractives per a tothom durant tot l'any i que estiguin a les botigues com a objectes de consum tradicional.

Si deixem entrar les figures xines sense cap personalitat i arraconem les figures d'estètica popular anem pel mal camí... això crec jo.

PD. A veure si hi ha sort i algú identifica el pessebre d'aquest vídeo!